Gastronomi og kunst har mer til felles enn du først skulle tro. Det er ingen tilfeldighet at de beste restaurantene ofte også kan skilte med kunst fra toppkunstnerne. Følelsen av de små detaljene og evnen til å balansere subtile nyanser kan bestemme den subtile forskjellen mellom noe hverdagslig og vellykket.
På samme måte som klassisk balanse skaper kvalitet, er det i evnen til å håndtere kontraster at mestrene utmerker seg når de mest uventede smaker, farger eller uttrykk møtes i utsøkt harmoni for å skape magi. Når dyktige kokker lar seg inspirere av hverandre og lager sine egne tolkninger av klassiske smaker, henter kunstnere ofte inspirasjon fra tidligere mestere og teknikere. Som i Jonas Fredéns lekne litografier med inspirasjon hentet fra den franske hverdagskulturen, eller når Cecilia B Gröning utmerker seg med sine detaljerte arbeider som skaper lyst og inspirasjon til matlaging.
Noe som fletter gastronomi og kunst sammen er kreativ presisjon, en uunnværlig komponent i å skape fantastisk matlaging, men vi ser også klare paralleller til kunst innen for eksempel fotokunst og akvarellmaling, som er to usedvanlig utfordrende kunstformer.
Her har vi laget et utvalg kunst med gastronomi i fokus og lagt til verk innen sjangeren fotokunst og akvareller. Kunstverk som passer godt både i kjøkkenmiljøer så vel som i finrommet.